Varför är det viktigt att må bra?

Frågan kan verka korkad, men faktum är att det är många människor idag som inte inser hur viktigt det är att må bra, och i stället går omkring med allehanda problem som i själva verket skulle kunna åtgärdas. Enkla saker som huvudvärk och svårigheter att sova tas inte på allvar, och det finns de som föredrar att bli flåsiga i minsta uppförsbacke framför att göra något åt saken.

Detsamma gäller i alla högsta grad tandvården, då det är mycket vanligt att folk dras med ilningar i tänderna i år ut och år in utan att förstå vilka allvarliga konsekvenser detta kan få både fysiskt och psykiskt. Det handlar alltså inte bara om det rena obehaget i sig utan vad det faktiskt innebär för en människa att inte kunna äta och dricka normalt.

Att ha ett hälsosamt midjemått handlar inte bara om att vara snygg utan om livsviktiga saker som att undvika diabetes och hjärtproblem liksom att känna kontroll över sitt liv och sin tillvaro. Två av de vanligaste hälsoproblemen idag är fetma och depression. De här två har en nära relation till varandra, och i de allra flesta fall kan de båda botas genom några relativt smärtfria förändringar i livsstil och attityd. Alla människor är värda ett roligt, meningsfullt och stimulerande liv och det är just det som hälsa och välbefinnande innebär.

Redan under antikens dagar insåg man vikten av att ha en sund själ i en sund kropp och dagens läkare kan alla intyga detta. Vi vet att en god fysik och hälsa ger oss massor av energi och styrka på alla plan, och att det får oss att vilja göra saker både för oss själv och andra. Mår man däremot dåligt blir effekten den motsatta. Det är inte för inte som människor som inte mår riktigt bra ibland kan bli missunnsamma och negativa. Att inse sitt egenvärde är ett viktigt steg i vägen till hälsa!